12 начина да изглеждате по- слаба и да скриете всички недостатъци по тялото си (снимки)

Вярвате ли, че само няколко АКЦЕНТА във вашия тоалет са способни, като че ли по магия, да ви направят по-стройни? Звучи наистина фантастично, но оптичната илюзия не е просто термин от областта на изобразителното изкуство , но и много практичен работен инструмент на модата. Правилната техника и малко креативност ще ви помогнат да намерите хармонични пропорции за ежедневния си стил.

12 начина да изглеждате по- слаба и да скриете всички недостатъци по тялото си (снимки)

Ние знаем, че всички тела са красиви по свой начин, но ако сте от тези, които обичат да подчертават силните страни на фигурата си и да крият недостатъци, тогава за вас представяме 12 оптични илюзии, които подобряват не само вашите умения в стилистиката, но и самочувствие.

 

1. Използвайте по-тъмни цветове, за да стесните най-големите части на тялото.

Ако искате конкретна част от тялото ви да изглежда по-малка, тъмните цветове са най-добрият избор. Но работи само, ако ги комбинирате с по-светли нюанси. Това е така, защото обектите с тъмни цветове изглеждат по-малки в сравнение с по-светлите обекти. Например, за да стесните горната част на тялото, носете черна риза с бели панталони. Контрастните цветове ще направят горната част на тялото ви да изглежда по-малка от долната му.

 

2.

Вертикални линии визуално ви правят по- тънки

 

Когато носите дрехи с вертикални ивици, вашата фигура изглежда по-тънка. Но трябва да се помни, че колкото повече вертикални линии използвате в облеклото си, толкова по-удължен ще изглежда силуетът. Това означава, че трябва да изберете дрехи с малки ивици с по-малко разстояние между тях. Съвет за собствениците на големи бедрата - носете панталони и поли с такива линии, по този начин линиите отвличат вниманието от тази област.

 

3. Хоризонталните линии подчертават конкретна част от тялото ви

Вероятно сте чували, че хоризонталните линии в облеклото трябва да се избягват. Разбира се, те могат визуално да разширят фигурата, но има и печеливш начин да ги използвате. Опитайте да поставите ленти в определени зони, за да създадете баланс с цялото тяло. Например, ако искате бюстът ви да изглежда по-голям, тогава на това място трябва да се поставят ивици! Ако имате обемни форми, хоризонталните ивици могат перфектно да подчертаят това предимство.

 

4. Комбинацията от ярки цветове създава илюзията за напълно различна форма на тялото

Комбинацията от контрастни цветове е тенденция, която е на мода от 60-те години на миналия век и ви позволява да създавате разнообразни оптични илюзии . Техният принцип е, че ярките цветове, комбинирани с ясни геометрични линии, променят облика на вашия силует. За да опитате този подход върху себе си, изберете рокли с тъмни апликации, геометрични фигури и контрастни цветове.

 

5. Асиметричните линии са добри за тези, които искат да скрият корема си.

Диагоналните ивици карат очите ви да изминат дълъг път от една точка до друга, така че използването на асиметрични линии в дрехите може да ви направи по-стройни: те удължават силуета. Ако стомахът ви не е любима част от тялото ви, този трик ще ви помогне да изглеждате по-елегантно.

 

6. Хоризонталната ивица, разположена в горната или долната част на тялото ви, ви прави по-стройни

Това може да изглежда противоречиво, но поставянето на хоризонтална линия в горната или долната част на фигурата всъщност удължава силуета. Това се случва поради следното правило: колкото по-дълго погледът се движи вертикално, докато спре на хоризонтална линия, толкова по-дълго се появява тялото. Дайте шанс на поли и рокли с голяма ярка ивица в долната част. Топове с този детайл на нивото на рамената също са добър избор.

 

7. Издължете краката си, като повдигнете талията

Подчертавайки линията на талията с панталон или пола, вие създавате раздяла между тялото и долната част на тялото. Ако сте ниски, можете да създадете илюзията за напълно различни пропорции, като направите краката визуално по-дълги. За целта носете панталони, къси панталони, поли с  висока талия , поставяйки колана над копчето.

 

8. V-образно деколте прави силуета ви по-дълъг

Жените, които предпочитат да не обръщат внимание на големия си бюст, трябва да помислят, че V-образният деколте може да има огромно влияние върху цялостното изображение. Изобщо не е нужно да е дълбоко: можете да балансирате формите си със сдържан V-образен деколте, което ще създаде впечатление за по- удължено тяло .

 

9. Използвайте голям отпечатък, за да увеличите определени части от тялото си, и малък, ако искате да ги намалите

Можете да играете с оптични илюзии, като използвате щампи на дрехите. Само не забравяйте, че колкото по-голям е моделът, толкова по-голяма ще бъде частта от тялото, върху която е разположена. Препоръчва се да носите голям принт на по-малки части на тялото, за да балансирате цялостния вид. Ако искате да постигнете обратния ефект, опитайте да използвате малък шаблон с малко пространство между елементите.

 

10. Използвайте цветове и линии, за да подчертаете талията.

Без значение колко широка е талията ви, винаги има начин да я стесните. Можете да използвате контрастни цветове на правилните места, за да подчертаете линията на талията: например, като използвате малки хоризонтални ивици или ярки колани. Ако имате правоъгълна форма на тялото, можете да използвате други илюзии, за да създадете впечатление за тясна талия. Обърнете внимание на  горната част и разкроените поли, за да помогнете да придадете обем на бедрата си.

 

11. Ако имате къс торс, изберете дълги блузи

Когато носите контрастни дрехи, вие автоматично създавате илюзията за наличието на хоризонтални линии по тялото си. Ако имате малко тяло, късите върхове или панталоните с висока талия визуално могат да ви направят по-къси или дори по-широки. В този случай трябва да дадете предпочитание на блузи под пъпа. С тяхна помощ ще изглеждате по-високи и силуетът ви ще изглежда по-дълъг. Още един съвет: забравете за вкарването на ризата в панталоните.

 

12. Отвличайте вниманието от големи части на тялото, като подчертавате области, които харесвате.

Най-големият трик на жената е да не крие недостатъците си, а да  подчертава достойнствата си . Ако сте наградени с красиви гърди, носете деколте, които го подчертава. Ако бедрата са най-добрата част от тялото ви, не се страхувайте да носите панталони и поли, които привличат вниманието към тях. Щом направите това, никой няма да забележи някакви недостатъци, обещаваме!

Кой от тези методи е подходящ за вас? Знаете ли други оптични трикове?

Източник: www.zajenata.bg