[social] [social_icon link="#" title="Twitter" type="twitter" /] [social_icon link="#" title="Facebook" type="facebook" /] [social_icon link="#" title="LinkedIn" type="linkedin" /] [social_icon link="#" title="Pinterest" type="pinterest" /] [social_icon link="#" title="RSS" type="rss" /] [/social]

Срежете 1 лимон на 4 парчета, поръсете го със сол и го поставете в кухнята! Този трик ще промени живота ви завинаги! [2]

0

Как можете да си направите такъв естествен освежител? Лесно! Всичко, което трябва да направите е да вземете лимон, да го срежете на четвъртинки и да го поръсите със сол.Сложете тези резенчета на нощното си шкафче и се подгответе за тези 7 ползи. # 1 – Облекчаване на стреса

Лимоновите резенчета на нощното шкафче ще се погрижат за това в един миг. Според изследване, миризмата на цитрусови плодове релаксира мозъчните вълни и емоции.

Лимоновите резенчета на нощното шкафче ще се погрижат за това в един миг. Според изследване, миризмата на цитрусови плодове релаксира мозъчните вълни и емоции.
# 2 – Повишаване на концентрацията

Защо ще имате нужда да се съсредоточите преди лягане? Е, това всъщност е доста полезно – особено ако страдате от безсъние, Вашият мозък е склонен да се състезава и мислите Ви да препускат постоянно. Психолози казват, че добрият нощен сън зависи от няколко основни неща.

От една страна, ще трябва да се фокусирате върху положителните неща, а от друга да правите упражнения за релаксация. Така ще можете да получите състояние на ума, благоприятно за почивка.

# 3 – По-добро дишане Всеки път, когато се опитате да спите със запушен нос, си мислите, че повече не трябва да взимате удоволствието от дишане за даденост. За щастие, нежният аромат на лимона е антибактериален, отпушва носа и помага да спите като бебе.

# 4 – Насекомите изчезват Уморени сте от комарите, които Ви тормозят по цяла нощ? Или може би мухата, която бръмчи около ухото Ви ще Ви подлуди? Не го мислете повече. Лимонът отблъсква всички видове насекоми. Тези парчета ще Ви пазят от другата страна на стаята. Можете да добавите няколко капки екстракт от карамфил. Той също много помага при отблъскването на насекомите.

# 5 – Увеличава енергията и спомага за позитивно събуждане Лимонът върху нощното Ви шкафче ще направи събуждането Ви по-малко досадно и неприятно. Това е, защото миризмата на лимон повишава нивата на серотонин в мозъка Ви. Това е сполучлив начин да се отървете от сутрешните неудобства.

# 6 – Подобряване на качеството на въздуха Кога за последен път сте мислили за качеството на въздуха на Вашия дом? Лимонът не само мирише страхотно – той също пречиства въздуха. Той е толкова мощен, в действителност, че можете да го използвате, за бързото премахване на миризмата на боя.

# 7 – Намаляване на кръвното налягане Лимоновият аромат намалява кръвното налягане.

Share.

About Author

Leave A Reply