Бащи и синове: 7 причини за ниско самочувствие у децата

Вярваме, че правим най-доброто за нашите деца.

Бащи и синове: 7 причини за ниско самочувствие у децата

Понякога се оказва, че някои бащи не са сигурни как да възпитат децата си и така разрушават връзката помежду си. Това може да се превърне в огромен проблем. Дори и бащите, които предпазват децата си прекалено, могат да застрашат детето си и то в даден момент да се провали.

Ние открихме най-често допусканите грешки от тях. Те могат да бъдат избегнати, ако ги знаем.

 

Прекалена защита по време на игра

Прекалена защита по време на игра

Бащите имат важна роля при преминаването на сина им към училище. Те говорят на различен език от майките и това може да помогне на децата им да подобрят комуникационните си умения. Оказва се, че и родителят, който непрекъснато контролира сина си по време на игра, ще му попречи да си намери приятели. Бащата трябва да следва сина си и да го съветва. Нищо повече!

 

Избягвате времето заедно

Избягвате времето заедно

Виждате сина си само за няколко минути? Това не е добре нито за вас, нито за него. Запомнете, че мъжката фигура играе важна роля в самочувствието на детето и помага при проблеми.

 

Липса на уважение към майката

Липса на уважение към майката

Ако синът ви вижда колко често сте ядосани, агресивни и неуважителни спрямо майка му, няма да създадете добра връзка между вас. Той няма да показва любовта към бъдещата си половинка и ще има още много неща, с които ще афектирате поведението му спрямо жените в живота му.

 

Криете сериозните ситуации

Криете сериозните ситуации

Ако не оставите детето да преживее някаква опасност, то ще стане по-страхливо. Когато те не поемат рискове като млади, няма да имат способността да се справят с тях, когато пораснат. Бащата, който крие и ограничава опасностите, само храни страховете на сина си.

 

Карате го да крие емоциите си

Карате го да крие емоциите си

Докато момичетата биват окуражавани да изразяват своите емоции, момчетата се учат да ги крият. Резултатът не е добър, защото тези чувства влияят на живота им в бъдеще. Ако едно момче не знае как да се справи с тях, то ще има емоционални проблеми като възрастен.

 

Дисциплина без любов

Дисциплина без любов

Синът ви има нужда от дисциплина и насоки, но не във форма на наказание. Ако крещите непрекъснато и поставяте неправомерно граници, той ще се стане агресивен.

 

Криете провалите

Криете провалите

Най-добрият начин да се учим е да се проваляме. Ако видим някой да се проваля с нещо, не бихме го направили и ние по същите стъпки. Когато покажете на сина си как да се справя с грешките си, като използвате вас за пример, ще разберете, че не трябва да се притеснявате. По този начин той ще се вдъхнови да постига нови цели.

Източник: dama.bg