Не приемайте от никого тези 8 неща, защото носят лош късмет и големи нещастия

Според народните предания, те са източник на отрицателна енергия, която се активира с даването на подаръка

Не приемайте от никого тези 8 неща, защото носят лош късмет и големи нещастия

Подаръците са любима част от нашия живот – за рожден ден, за Коледа, Свети Валентин и дори без повод. Не всички подаръци обаче са добре, дори да са купени от сърце и с добра помисъл. Просто има вещи, които не трябва да подаряваме и да приемаме като подарък.

 

Да разгледаме списъка от 9 неща

Часовник

Поверието гласи, че ако подарим на някого часовник, той ще изчезне от живота ни. Дори всичко между нас да върви добре, скоро вече няма да общуваме. Ще се намери повод да прекратим отношенията си.

Книги

Илюзия е, че това е най-добрият подарък, Далеч е от истината, защото книгата не е подходяща за всички. Ако подарите книга на съпрузи, поверията сочат, че това ще доведе до скандал в семейството.

Кухненски съдове и прибори

Те символизират благосъстоянието и дома. Ако подарим нещо такова на младоженци например, трябва да сложим паричка в подаръка. Иначе можем да ги орисаме на безпаричие.

Ножове и други пронизващи предмети

Не се подаряват саби, ножици, ножове и всякакви други хладни оръжия. Те са един от най-големите източници на отрицателна енергия и носят много нещастие, не само на човека, но и на семейството му.

Огледала

От древността са изпълнени с мистика. Огледалото може да съхранява добра енергия, но може да съхранява и лоша. През него тя се предава на други хора. Не приемайте огледало за подарък и не подарявайте.

Портфейл или чанта

Поверието сочи, че ако подарим нещо такова, рискуваме да се сблъскаме с финансов проблем или тотално безпаричие. Ако сме твърди, че искаме да подарим нещо такова, в него трябва да има чуждестранна монета, която да неутрализира отрицателната енергия. Подходяща е китайската.

Пари

Даването на пари е нещо лошо според много народи. Когато подаряваш пари, ти подаряваш и цялото си благосъстояние, целия си финансов късмет. Има много варианти за по-разумен подарък.

Лекарства

Едва ли на някой, който чете това, ще му хрумне да подари или да приеме лекарства, но има и такива случаи. Това е нещо, което напомня за проблемите и може да провокира влошаване.

Източник: istinskiistorii.com