Новородено българче разбило рекордите! Шансът това да се случи е 1 към 130 хиляди!

Едно новородено българче на име Христофор Павловски, смаяло демографите, Гинес и безброй много хора, още с раждането си.

Новородено българче разбило рекордите! Шансът това да се случи е 1 към 130 хиляди!

Той е родено на датата 6 октомври, което се пада събота. Това, което е много специално и статистически почти невъзможно, са датите на раждане на дядо му и баща му.

Те са родени на същия ден през 1956 година и 1984 година, отново падащо се събота

И това не е всичко. Лелята на Христофор е родена също на 6 октомври, но годината е 1983-та. Малкият е роден в Ливърпул, където неговият татко се труди като физиотерапевт. Тогава е на 34 години. Той е македонец от Прилеп. Мама пък се казва Цветомира, тогава на 31 години, от България.

От много време искали да имат дете, дори насрочили ин витро процедура, но само ден преди нея Цвети се оказва бременна.

Първо Христофор е трябвало да се роди на 1 октомври, но се получило закъснение. Насрочено е предизвикано раждане за датата 7 октомври, но пък тогава момченцето решава да избърза с един ден. Така става астрален близнак с всички останали.

Първоначално се изчислява, че шансът бащата да е роден на същия ден като сина си е 1:365, колкото дни в годината има. Но към това трябва да добавим дядото, с което съотношението става 1 към 365х365 или 1:130 000. Има обаче спор, че не всеки ден от годината има равен шанс да бъде рожден ден. Пикът на ражданията е в последните дни на септември, защото най-много деца се зачеват през коледните празници. Датата 6-ти октомври е на 45-то място по брой раждания в различните дни.

Това прави сметката по-сложна, а и като добавим, че и леля Таня е родена на същата дата, според някои хора шансът за такова съвпадение е 1:48 милиона.

Семейството обаче не успява да влезе в книгата на Гинес, защото рекордът се държи от щатското семейство Медлин, в което има четири астрални близнаци.

Източник: istinskiistorii.com