Пелинова настойка против папиломи по тялото

Често папиломите се появяват по шията, под мишниците, като освен това имат тенденцията да се увеличават и да се разрастват. Съществува обаче, достъпно и ефективно средство, което ще ви помогне да се избавите от тях. И това е пелинът.

Пелинова настойка против папиломи по тялото

Ето как можете сами да си приготвите различни пелинови настойки и веднъж завинаги да забравите за папиломите. 

Папиломите, които се намират в областта на щитовидната жлеза, показват че в този сектор е нарушено кръвообращението. Те говорят за ярко изразена патология на щитовидната жлеза. Но вие и сами можете да си проведете следния простичък тест: наклонете напред главата си и поставете показалеца във вдлъбнатината в центъра на шията.

И ако изпитвате болка в надкостната ципа, това показва, че е нарушено кръвоснабдяването в щитовидната жлеза. Ако редовно размачквате шийния отдел на гръбначния стълб, повярвайте, папиломите по шията и под нея ще започнат да изчезват. Дори без допълнителни средства.

Пелинът е лечебно растение, което действа против папиломния вирус и трихомонадите. Преди да се появят антибиотиците, хората са лекували много болести именно с пелин - и в сух вид, и като настойки за вътрешен прием.  Горчивият пелин е ключов ингредиент за настойка против папиломи.

Тя оказва очистващо действие. Освен това помага да се избавите от болестотворните организми и да потиснете вирусната инфекция.

За добър лечебен ефект е желателно лечебният курс да продължи не по-малко от две седмици, след което се прави почивка за  известно време. Приемайте по 2 капки, от 4 до 6 пъти на ден.  

• Настойка от пелин с масло. Една супена лъжица семена от пелин се смилат до консистенция на прах и се смесват с 1 чаша растително масло. Сместа престоява 2 дни на тъмно място. Приемайте по 2 капки, три пъти на ден. Препоръчва се да е преди ядене. Лечебният курс е най-много месец и половина. 

• Спиртова настойка с пелин. Тази рецепта не се препоръчва за деца. Една супена лъжица пелинови семена се смилат (може да добавите и сушена билка). Заливате с половин литър спирт или водка. Оставяте сместа в продължение на 14 дни. Приемат се по 2 капки, три пъти на ден, като можете да добавяте от настойката в кафето и чая си. Сместа се държи в хладилник. Терапията продължава един месец. 

• Пелинова настойка с коняк. Пригответе си 1 литър коняк и 2 супени лъжици сух пелин, може и смлени корени. Смесете съставките и излейте в бутилка. Оставете да престои 10 дни. След това прецедете и приемайте по 2 капки, три пъти на ден, в продължение на един месец. 

Внимание!
Не употребявайте пелинови настойки, ако проявявате алергична реакция; ако имате проблеми с храносмилането; ако имате повишено рН на стомашния сок. Важно е да не предозирате.

Източник: zdrave.to