Руска рецепта прави чудеса при хипертония и кръвна захар

Това са два от най-често срещаните здравословни проблеми, с които се борят хората

Руска рецепта прави чудеса при хипертония и кръвна захар

Хипертонията и високата кръвна захар са два от най-често срещаните здравословни проблеми, с които се борят хората. Вариантите за хапчета и най-различни бабини илачи са толкова много, че човек често се обърква кое наистина работи.

 

В този ред на мисли ви предлагаме един стар, но отдавна признат метод за лечение на висока кръвна захар и високо кръвно, а най-хубавото е, че рецептите се приготвят лесно у дома.

Тази руска рецепта е призната като един от най-ефикасните лекове срещу високата кръвна захар. Тя сваля показателите само след няколко дни.

Този лек помага и за дейността на нервните клетки, работата на червата и стомаха, изчиства бронхите и намалява остеопорозата.

А ето и как се прави:

Необходима ви е хималайска сол, вода и подходящ буркан.

Поставете две-три лъжици хималайска кристална сол в стъклен буркан от един литър, а после го напълнете догоре с изворна вода. Солта може да е на зрънца или кристали.

След около 24 часа – ако солта е на кристали и след 1-2 часа ако е на зрънца, вижте дали те са се разтопили. Ако са, добавете още малко, дотогава, докато водата не може да поеме повече сол.

Когато разтворът е вече наситен с около 26% сол, вече е готов за консумация.

От тази течност взимайте по една лъжичка всяка сутрин преди закуска, но задължително с чаша вода. А стъкления буркан може да зареждате системно отново със сол и вода.

Предлагаме ви още една лековита напитка за хипертония. Взимате три листа от лимон и ги заливате с около 200 грама гореща вода. След това ги сварете за десетина минути и прецедете течността като към нея добавите една малка лъжичка канела и една голяма лъжица мед.

Източник: zdrave.to