Светът полудя по това евтино средство, с което бабите ни са поддържали красотата си

Бюти тенденцията идва от далечна Корея, известна със своите ефективни средства за грижа за кожата

Светът полудя по това евтино средство, с което бабите ни са поддържали красотата си

Светът е завладян от нова модерна тенденция в грижата за кожата на лицето.

 

В социалните мрежи се вихри страшна пропаганда, в която знайни и незнайни хубавици зоват да забравим за скъпата козметика и да се доверим на едно евтино средство, което някога бабите ни са използвали, за да поддържат красотата си, а именно вазелинът.

Бюти тенденцията идва от далечна Корея, известна със своите ефективни средства за грижа за кожата. Блогърките препоръчват метода Slugging (от английската дума slug - гол охлюв). Методът включва покриване на кожата на лицето с много плътен слой от до болка познатия ни вазелин. 

Блогърките се надпреварват да споделят с последователките си как, след като са пренощували с един дебел слой вазелин на лицето, на сутринта са се събудили като истински красавици с нежна и най-важното - сияйна кожа. 

И всички те се кълнат, че за нищо на света няма да се върнат към козметиката, която са използвали до този момент. 

Вазелинът наистина е много ефективен продукт. Той съдържа петролатум. Тази изключителна съставка позволява на кожата да задържа влагата.

"Вазелинът има и омекотяващи свойства. Той запълва празнините между сухите външни клетки на кожата и стимулира изработването на собствена липидна бариера, правейки повърхността по-гладка и мека", обяснява дерматологът Мишел Скуайър. 

"Вазелинът е в състояние да намали трансепидермалната загуба на вода с 99%, което го прави най-ефективният овлажнител", добавя тя.

Жените, които имат проблеми с кожните обриви обаче трябва да са много внимателни с новия метод на грижа, който предлагат корейките. Нанесен върху кожата, вазелинът не позволява загубата на мъртви клетки и естествени мазнини, а това води до запушени пори и акне.

Източник: jenata.blitz.bg