5 подправки защитават дома от зли сили

Много от подправките, които ежедневно ползваме при готвене днес, в миналото са се употребявали в окултни ритуали за изгонване на злото и привличане на късмета.

5 подправки защитават дома от зли сили

Още преди векове копърът се е ползвал като защитно средство против вампири и зли духове. Във Франция и Испания са закачали стръкчета с копър по дрехите си, за да се предпазят от злото. По същата причина са държали и копър у дома. Отглеждането на мента в саксия вкъщи също ще пази дома ви от неприятели, завистници и зли духове. Мащерката е свързана с планетата Венера. Тя има магическите свойства да разпалва любовта и да очиства помещенията от лоша енергия. Неслучайно някога се употребявала за пречистване на гръцките храмове преди провеждане на религиозни практики.

И сега можете да направите лесен ритуал за прогонване на злото, като залеете 1 ч. л. мащерка с вряла вода и обиколите с нея всички стаи на къщата. Парата ще прочисти помещенията и ще раздвижи застоялата енергия. Ако искате да привлечете изобилие в живота си, дръжте в портмонето си сушено листо от босилек. За пламенна любов и страст в спалнята поставяйте листа от босилек под възглавниците. Според американските легенди пък поставянето на няколко зрънца синап в дома пази обитателите от инциденти и защитава къщата от негативни вибрации.

Източник: retro.bg