Българите във Великобритания в паника заради новите мерки

В различни фейсбук групи те коментираха, че са били неприятно изненадани, някои дори пишат, че вече са си приготвили багажа, когато са получили смс, че полетът им е отменен

Българите във Великобритания в паника заради новите мерки

Българите, които работят във Великобритания, изпаднаха в паника, след като разбраха за новите мерки, взети от правителството заради пандемията. 

По-рано днес със заповед на здравния министър се въведе 10-дневна карантина за всички лица, влизащи на територията на България от Обединеното кралство.

След това премиерът Бойко Борисов свика спешна среща, на която бе взето решение да бъдат временно преустановени полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания считано от тази нощ - от 00:00 часа на 21 декември 2020 година до 31 януари 2021 година.

Много от сънародниците ни на острова се оказаха в пълен локдаун, след като разбраха, че няма да могат да пътуват до България за празниците. 

В различни фейсбук групи те коментираха, че са били неприятно изненадани, някои дори пишат, че вече са си приготвили багажа, когато са получили смс, че полетът им е отменен.


Справка на летище София показва, че засега там не е обновена информацията за кацащите и излитащите самолети от България за Лондон и от Лондон за България.В коментарите си сънародниците ни признават, че са притеснени. Други критикуват мерките и твърдят, че са излишни, трети казват, че това е единственият начин да се спре разпространението на заразата. 

До взимане на по-строги мерки се стигна, след като стана ясно, че във Великобритания и най-вече в Лондон са регистрирани случаи на мутирал щам на COVID-19, който се разпространява със 70% по-бързо от предишния. 

Впоследствие бе обявено, че в страната ще се затегнат ограниченията. Буквално за часове десетки окупираха гари в Лондон, опитвайки се панически да избягат от столицата. 

България не е единствената страна, която затвори въздушния си трафик за Великобритания. 
Италия, Франция и Холандия също обявиха, че спират полетите. Очаква се и други държави да направят това. 

Източник: blitz.bg