Чай от глухарче – средство, което е по-ефективно и от химиотерапията!

Ще се изненадате на множеството ползи на чая от глухарче!

Чай от глухарче – средство, което е по-ефективно и от химиотерапията!

Ще се изненадате на множеството ползи на чая от глухарче!

Джон Ди Карло е бил диагностициран с рак и е бил подложен на 3-годишна агресивна химиотерапия. Лекарите са се отказали от него и го изпратили у дома, за да бъде със семейството си. След това Джон открил чая от глухарче. Той започнал да го пие и след 4 месеца бил в ремисия.

Не много хора знаят, че глухарчето може да помогне в борбата срещу рак. То е било използвано в продължение на векове, защото неговите ползи за здравето са били известни, но за невероятните му ползи срещу рака се е знаело малко.

Проучванията в Университета в Уиндзор, Канада потвърждават, че глухарчето може да помогне до 100 пъти по-добре от химиотерапията. Широко известно е, че химиотерапията убива всички клетки – здрави и ракови. Но глухарчето помага да убиете само раковите клетки, защитавайки здравите клетки в тялото.

Чаят от глухарче се използва поради много му предимства, които се наблюдават в различни области: за пречистване на бъбреците, в борбата с алергии, намалява нивото на холестерол в тялото. Сред многобройните му свойства се крие изобилието му от витамин В6, витамин С, желязо, калий, фолиева киселина и магнезий.

Събирането на глухарче трябва да се прави през пролетта и есента. Първо трябва да го почистете и да нарежете корена му. Оставете да изсъхне за поне 14 дни. След това го съхранявайте в стъклени буркани на тъмно и сухо място. Можете да го съхранявате по този начин в продължение на години.

Чай от глухарче:

Сварете вода в тенджера, докато не остане 1/4 в касеролата. Добавете 1,5-2 супени лъжици изсушени корени и оставете да ври продължение на 5-10 минути.

Може да имате алергия към глухарчето, ако имате алергия към амброзия или други подобни растения. Говорете с вашия лекар и се уверите, че е безопасно да го използвате!

Източник: otbaba.net