Добрият самарянин, който помогна на повече от 150 закъсали в снега шофьори

В отчаяните времена се виждат добрите хора, които са готови да помогнат

Добрият самарянин, който помогна на повече от 150 закъсали в снега шофьори

И тази година зимата ни изненада, макар и за по-кратко от други години, поне за сега. Но на доста места имаше проблеми с подаването на ток, пътищата и какво ли още не. Тази година обаче, най-силно засегнат от снежни стихии беше щата Тексас в САЩ. Просто нещо отдавна невиждано там, а и не само там. Направо отчаяни времена.

Но в отчаяните времена се виждат добрите хора, които са готови да помогнат

Един такъв човек е Раян Сивли. Той се превръща в истински герой, помагайки на над 150 души, които са закъсали безвъзвратно на ледено-снешните пътища. Той прекарва последните няколко дни, борейки се със стихията. Яхва своя 4х4 джип, оборудван с въжета и вериги и обикаля да търси нуждаещите си. И освен това, той го прави напълно доброволно. Много хора му предлагат пари, но той ги отказва.

От медията KVUE се свързват с него за разговор

„Помагам на всеки, който намеря в нужда по пътищата. По принцип съм член на група, която се занимава активно с офроуд, така че тежките условия са познати за мен. Оборудван съм с много вериги, колани и въжета, които използваме постоянно. Имам два автомобила, които са всъдеходни.“, казва Раян.

Той помага на всички, но когато разбере за закъсал медик или друг важен работник от настоящата пандемия, той прави всичко възможно да му помогне, за да стигне до работното си място. На няколко пъти му се е наложило и да закара пациенти от и до болници.

Каузата му е присърце и по една лична причина. През март месец миналта година е участник в лоша автомобилна катастрофа. Инцидентът го приближава на милиметри от смъртта. Тазобедрената му кост се натрошава на парченца. До ден днешен не може да ходи по повече от час-два на ден, но за щастие може да шофира свободно.

 

Източник: istinskiistorii.com