Домашен антибиотик от „черно слънце“ по рецепта на Лечителя Петър Димков

Бори всички зимни вируси

Домашен антибиотик от „черно слънце“ по рецепта на Лечителя Петър Димков

Стотиците рецепти, които ни е оставил лечителят Петър Димков и до днес са популярни сред хората, практикуващи природосъобразен начин на живот. Днес ще ви представим една от най-ценните рецепти на лечителя, която е особено полезна в студения сезон и грипното време.

Основната съставка тук е черният бъз , който някъде наричат бъзак, а самият Петър Димков му дава името „черно слънце“ и приживе активно го препоръчва за лечението да редица болести, особено за усилване на отслабналата имунна система, при грип, при простуда, при възпаления на гърлото, на дробовете, за сърце и за прочистване на кръвта.

бъзак

Димков обичал да дава пример с прелетните птички.
 

Те задължително ядат плодчетата на черния бъз, преди да отлетят към топлите страни. По този начин укрепват своите организми, за да могат да издържат дългия полет.

Ако решите да си приготвите домашен антибиотик от черен бъз , трябва да подберете само добре узрели зрънца. След като измиете плодовете с помощта на вилица изронете черните топченца от дръжките. После започнете да редите в стъклен буркан ред захар, ред плод, ред захар, ред плод. Завършвате със захар. Бурканът се покрива с марля и вестник, за да може да диша. Не се захлупва в никакъв случай с капачка. Хубаво е да се съхранява на тъмно и проветриво място.

сироп черен бъз

Когато сокът на черния бъз започне да разтапя захарта, трябва да го притискате надолу с дървена лъжица.Ако в края на 3-тата седмица захарта се е разтворила, прецедете сока. Ако все още не е – оставете за още няколко дни да престои. Прецеждането се прави чрез марля, а готовият сироп се налива задължително в стъклени бутилки, не в пластмасови. Имайте предвид, че черният бъз цапа много. От кожата петната се махат след няколко дена, от дрехите е почти невъзможно, дори и с качествени препарати.

След като сте прелели сиропа, не бива да го стерилизирате. Единственото условие за съхранението му е да го държите на тъмно и хладно място. Когато е готов за консумация, профилактично се приема по 1 с.л. 3 пъти дневно на гладно. Ако се появи епидемия от грип, дозата се удвоява.

сок черен бъз

За да не стават зян плодовете от сиропа, Димков препоръчвал от тях да се прави целебно вино. За целта остатъкът от плодчетата се прехвърля в по-голям съд и се залива с вода. Дозата е на 1 килограм плод – 3 литра вода. В период от 2 до 3 седмици се получава много вкусно вино от черен бъз. Можете да го пиете по 1 винена чаша преди ядене, 3 пъти дневно. Дозата за деца според лечението на Димков е половин винена чаша.

Забележка: Тази статия е с информационна цел. Задължително се консултирайте с личния си лекар преди да се възползвате от народната медицина.

Източник: lekuvai.bg