Домашни маски за лице с грозде

Наред с всички полезни действия, гроздето е и един чудесен природен козметичен продукт. То е съставна част от редица мазила, а вие можете да си направите такива и у дома.

Домашни маски за лице с грозде

Неслучайно казват, че гроздето е гориво за човешкия организъм. То помага за образуването на гликоген, който пък от своя страна служи като енергиен резерв за мускулите и за цялото ни тяло.

Освен това в този плод има магнезий, калций, силиций и други. Гроздовите зрънца имат добър запас от витамин С, каротин и витамини от група Б. Заради захарите в състава си, този плод е много хранителен.

Маска с грозде за мазна кожа

Маска с грозде за мазна кожа
5-6 гроздови зърна
1 белтък
1 с.л. кисело мляко
Гроздовите зърна се обелват и размачкват, смесват се с киселото мляко. Белтъкът се разбива на сняг и се добавя към останалите продукти. Маската се нанася върху лицето и се оставя да действа 20 минути, след което се изплаква. Идеално стяга разширени пори.

Маска за лице с грозде за стягане и изпъване на бръчките

2 ч.л. сок от грозде

1/2 ч.л. зехтин

1 белтък

Изцедете сока от гроздето. Най-лесно е го намачкате с вилица и го сложите в марля. След като го изстискате, гроздето ще пусне сок, а семките и кожата ще останат в марлята.

Разбийте белтъка. Смесете двете съставки. Прибавете зехтина.

Ако при смесване на съставките, маската стане рядка, добавете малко хума.

Нанесете маската и стойте с нея 20 до 30 минути. Ще усетите приятно опъване на кожата.

Изплакнете с хладка вода.

Подхранваща маска за лице с грозде за суха и изтощена кожа

2 с.л. сочно грозде

1 жълтък

1-2 с.л. прясно мляко

Смачкайте зрънцата грозде и отделете семките.

Пасирайте с пасатора.  Разбийте с вилица или с тел жълтъка на пяна.

Смесете с гроздето.

Прибавете прясното мляко и разбъркайте добре.

Накрая сложете малко хума, така че да получите приятно гъста маска за лице с грозде – нито суха, нито течна.

Нанесете върху предварително почистеното лице, като не слагате върху клепачите и под очите.

След 20 минути изплакнете с хладка вода.

Есенни маски за лице с грозде

Освежаваща бърза маска с грозде

За да освежите кожата, изпийте шепа червено грозде. Остранете люспите и семките. Меката част може да намачката с вилица. Добавете 1 с. л. прясно мляко и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Ако се получи твърде рядко (тъй като това зависи от водното съдържание на гроздето), добавете още плод. Нанесете на лицето и останете с маската 10 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете крем. 

Ако се притеснявате от наситения цвят на червеното грозде, използвайте бяло.

Маска с грозде за подхранване на лицето

Ако кожата ви е изгубила своята еластичност ви предлагаме маска от няколко зрънца грозде, направени на каша, 2 чаени лъжички кисело мляко, лъжичка мед и толкова лимонен сок. Тази комбинация трябва да действа поне 20 минути.

За да подхраните кожата на лицето, може да си направите маска от 10 зърна грозде, 1 ч.л. мед, 2 ч.л. кисело мляко и 1 ч.л. лимонов сок. Обелете гроздовите зърна и си смачкайте с вилица. След това добавете меда, млякото, лимоновия сок. Разбъркайте добре и нанесете на лицето. Оствете да действа за около 20 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Маска с грозде за опъната и гладка кожа

За да изгладите и опънете кожата си можете да си направите маска от разполовени и обелени гроздови зрънца. Необходимо е да отстраните ципата и семките, а след това да разнесете месестата част по лицето си. Останете така 15 минути и отмийте.

Източник: www.zajenata.bg