Домът му е вятърна мелница: обиколка из имението на Робърт Дауни (СНИМКИ)

Уюнтен и чаровен като щастлив семеен дом

Домът му е вятърна мелница: обиколка из имението на Робърт Дауни (СНИМКИ)

Не, „Тони Старк“ не живее в масивна, футуристична сграда. Робърт Дауни по-скоро прилича на всички нас, отколкото на ексцентричен милиардер-филантроп. Двамата със Сюзън Дауни (съпругата му е продуцент) живеят във вятърна мелница от XIX век, която са превърнали в пълноценна своя резиденция. Уютна, чаровна като щастлив семеен дом.

Намира се Хамптън, на няколко минути от Ийст Хамптън. Адресът не се знае с точност, но на света има не малко фенове, които са го намерили с Google Earth, тъй като ключова улика за местоположението на имението е близостта на красива църква.

Мелницата, която „охранява“ имението се намира преди да се влезе в къщата. Отпред двойката оформя първата тревна площ, където се вижда малък арт-проект на Робърт Дауни – огромна зелена богомолка. Цялата къща е пълна с табелки и надписи, като „Не пускайте котката навън“ (те всъщност имат две), които да напомнят на Робърт, Сюзън и двете им деца за правилата.

За декора съпрузите наемат дизайнера Джо Нахем, който има пълното право да прави каквото си иска по интериора. Някои фини допълнения, като светещата глава на Робърт Дауни са добавени после от самия него (наистина свети).

Огромната гостна се намира точно зад осмоъгълното фоайе в основата на вятърната мелница. На това място са отделили най-много време, като тук няма телевизор, вместо него гостите на семейството виждат масивна каменне стена, изработена от керамиста Питър Лейн.

Като цяло детайлите по интериора са така подбрани, че да са и отговарящи на чисто практични нужди (влиянието на Сюзън) и на игривия и забавен дух на Робърт. Така че тук си съжителстват както произведения на изкуството така и дискретен лукс и съвременна елегантност.

Има очарователни детайли и помещения като килера, предупредителните надписи за котките (явно това е голям проблем), лилавата вана на точки, дивана на Робърт Дауни и много други, които придават на иначе много скъпото имение един лек характер. Естествено навън има чудна веранда, лятна трапезария и басейн.

Снимки: François Dischinger (Arhitectural Digest)

Освен това имение Робърт Дауни-младши притежава и шикозен дом на стойнсот 3,8 милиона долара на брега на океана в Малибу. Къщата е по-стандартна за богаташ, построена е през 1972 година и е с отворен план, греди на тавана, кухня с „остров“. Всички стъклени врати се отварят към океана, така че всички помещения имат величествена панорама.

Източник: hinews.bg