Лунно затъмнение през ноември отключва нервни кризи

Лунно затъмнение през ноември отключва нервни кризи

На 19 ноември ще се случи второто за годината лунно затъмнение. То ще бъде видимо от западната част на Атлантическия океан, Северна Америка, Южна Америка, Тихия океан, Австралия, Източна Азия и Арктика. От Северна Европа (Скандинавския п-в и Британските о-ви) ще могат да се наблюдават само началните частични фази на затъмнението от сянката. От България явлението няма да се наблюдава. При това затъмнение Луната ще бъде близо до възходящия възел на орбитата си. Максималната фаза ще настъпи 1,7 дни преди лунния апогей през ноември. Въпреки че от много места по света феноменът няма да може да се наблюдава, той влияе еднакво силно на всички хора.

Лунните затъмнения оказват влияние върху общата ни жизненост и това е установено при наблюдаването на сходни признаци при широк кръг от хора. Наблюдава се обща превъзбуда, нервност и безсъние. Тези промени са на физиологично ниво и на ниво нервна система. По-сериозни прояви са събуждането на стари и вече отшумели болестни състояния, както и отключване на нови болести. На ниво психология и взаимоотношения са възможни разриви, трусове в отношенията и нервни сривове.

Причината за това е, че при затъмнението се скрива едно от небесните тела, които осветяват Земята, а те са основата на съществуването на живота на Земята. Луната е един от нашите пазители, тя е външният щит на нашата защита и при затъмняването ни влияят ритъмът, динамиката и връзките между планетите на ниво над Земята. По тази причина на лунните затъмнения се обръща особено внимание още от древни времена.

Източник: retro.bg