Любопитни факти за президентските съпруги...

...които не знаете!

Любопитни факти за президентските съпруги...

Жаклин Кенеди

БГНЕС

В средата на миналия век пушенето е масово, но на пушещи жени не се гледа с добро око. Първата дама Жаклин Кенеди е страстен пушач, но на всички фотографи, работещи за Белия дом, категорично е забранено да я снимат с цигара в ръка.

Мери Тод Линкълн

Mери Тод Линкълн произхожда от много заможно семейство и когато се настаняват в Белия дом със съпруга й, започва мащабен ремонт. Освен това обича да харчи много пари за рокли и тоалети, а плаща за всичко това със средства, отпуснати за армията.

Имелда Маркос

БГНЕС

Вдовицата на десетия президент на Филипините Имелда Маркос остава в историята като една от най-разточителните жени. Тя има достъп до държавни средства, които харчи за дрехи и обувки. При бягството си от военен преврат Имелда изоставя над 1000 чифта скъпи дизайнерски обувки, например.

Нанси Рейгън

БГНЕС

Нанси Рейгън е най-довереният човек на съпруга си Роналд Рейгън. Но малцина знаят, че тази й роля почти винаги е преминава през услугита на астролог и съобразяване с астрологични прогнози.

Хелън Тафт

Съпругът на Хелън, президентът Тафт, управлява САЩ по време на сухия режим. Това обаче не е никаква пречка за Хелън, която устройва приеми в Белия дом, където се леят реки от шампанско и пунш.

Бернадет Ширак

Жак Ширак е известен почитател на жените, а съпругата му не само търпи многобройните му извънбрачни връзки с десетилетия, но и ги прикрива.

Рейчъл Джаксън

По време на кампанията за президентските избори се разкрива, че съпругата на Андрю Джаксън вече не само е била омъжена веднъж, а и не е разведена с първия си съпруг Люис Робъртс. След като се развежда, се омъжва за Андрю Джаксън за американския президент за втори път.

Източник: hinews.bg