Милиардерът Джак Дорси започва да раздава всичките си пари преди да си отиде

По света има много нерваненство и милиардерът Джак Дорси го осъзнава.

Милиардерът Джак Дорси започва да раздава всичките си пари преди да си отиде

Той иска да използва богатството си, за да помогне това да се промени. И то сега, а не да го остави, след като си отиде от този свят.

Тази година, при първата вълна на пандемията, на 7 април, той отделя акции в компанията си Square на стойност 1 милиард долара, за да помогне в битката. След като ситуацията се подобри и светът се справи, той ще използва парите си, за да подпомогне здравеопазването и образованието на момичетата. Ще се бори и за универсален базов доход.

„Аз живея на принципа, че всичко е свързано. Ако някой има проблем, и аз имам проблем, сега или след това. Искам да направя, така че през живота си да сторя всичко възможно да помагам, използвайки работата на своите компании и личните ми финансови средства.“, казва Дорси в интервю с политика Андрю Йанг.

Той никога не си е представял, че сега, на 44 години, ще е толкова богат. Ситуацията за него започва да се променя, когато става на 35 години. Благодарен е за това, което му се е случило. Смята обаче, че благодарността не е само да се изказва, а и за да се прави нещо в замяна.

Той не просто иска да даде част от парите си. Във времето ще раздаде всичко.

„Искам да видя ефекта докато съм жив. Искам да съм сигурен, че помагаме на хората“, продължава той.

Освен това, той не дава парите си чрез неправителствена организация, което поглъща голяма част от тях. Той сам решава къде да помогне и предава парите директно, сам водейки сметки за това в таблица, която си е направи.

 

С действията си той доказва, че богатите хора могат да дават от своето богатство. Надяваме се това да вдъхнови други хора като него, което също да поемат подобни инициативи. В тези времена светът има нужда от такива хора и такива действия.

Източник: istinskiistorii.com