Най-добрата мързелива пица! Докато се усетиш и вече е готова и я хапваш!

Няма по-вкусна и питейна храна от тази, която е приготвена у дома.

Най-добрата мързелива пица! Докато се усетиш и вече е готова и я хапваш!

Дори да е по мързеливия начин, както в случая. Когато си готвиш у дома, ти не просто смесваш някакви съставки и гониш време. Към списъка с продукти добавяш и част от себе си. Част, която ще те накара да изпиташ удовлетворение и да се насладиш в пъти повече на вкуса.

Освен това, ние можем сами да подберем продуктите и да знаем какво реално влагаме

Дори на хартия една домашна пица и една купешка пица да са едни и същи, гарантирам ви, че ще харесате много повече домашната. Дори да не сте най-добрия готвач и да не правите всичко перфектно. Първото, което е, вкъщи можем да изпипаме тестото много по-добре. Да не забравяме и, че можем да сложим толкова плънка, колкото ни се иска.

Какво ще ви е нужно за тази бърза мързелива и вкусна пица?

  • 3 яйца
  • 250 милилитра прясно мляко
  • 250 грама кашкавал
  • 250 грама салам
  • 200 грама обикновено брашно
  • Малко мазнина по избор, олио или зехтин
  • 100 грама гъби печурки
  • 1-2 чушки, цвят по избор, като цяло и количеството е на вкус

Как се приготвя пица?

Измивате гъбите и чушките. Нарязвате ги на кубчета, като размерът трябва да отговаря на салама, който също ще нарежете. Взимате кашкавалчето и го настъргвате на възможно най-ситно. Взимате една по-дълбока купа, където смесвате брашното, яйцата и прясното мляко. Разбърквате много добре.

Пуснете фурната да се загрява на около 200 градуса, но не повече. Вземете хартия за печене, намажете я с малко мазнина и я сложете в тавата си. Отгоре изсипете сместа за тестото. Сега сложете тавата с тестото вътре за 20-на минути. Извадете го, сложете плънката си, разпределете я доста равномерно и върнете обратно за още 10-на минути до запичане и разтопяване на кашкавала.

По желание може да смените съставките за плънката с такива, които ви харесват повече.

Източник: istinskiistorii.com