Николаев към Манолова: Ако изпиете еднакво количество ракия с шеф Токев, еднакво ли ще ви се отрази?

Николаев към Манолова: Ако изпиете еднакво количество ракия с шеф Токев, еднакво ли ще ви се отрази?

"Сред българските граждани има голяма съпротива срещу зеления сертификат. Това се дължи на няколко нелогични решения, които не могат да бъдат обосновани. Аз призовавам здравното министерство да преразгледа изискванията". Това заяви в студиото на "Здравей, България" Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме".

Именно по таза тема се зароди спор между нея и водещия Виктор Николаев.

"Давам пример с вас двамата (Виктор Николаев и Мира Иванова). Прекарали сте по едно и също време коронавирус. Той си е направил тест, вие не сте, защото неговият тест е бил положителен. Единият така ще има зелен сертификат, а другият не."

Николаев и обясни, че специалисти обясняват, че антителата не са фактор и аргумент за документ.

"Доц. Гломб  обясни, че броят на антитела няма значение. Може човек с по-малко да е по-защитен от други. Ако изпиете еднакво количества ракия с шеф Токев, еднакво ли ще ви се отрази или различно", запита той. 

Според нея е нужно хората, които имат антитела, но нямат документ за боледуването си, трябва да имат възможност за сертификат. Манолова добави, че сертификатът трябва да бъде коригиран.

"Ниският брой ваксинирани и недоверието във властите е породено от липсата на разговор и аргументи. Аз съм сред хората всеки ден. Аз и семейството ми сме ваксинирани", каза тя.

Манолова заяви, че броенето на бележките от машините на изборите е тревожно действие.

"Тези разписки зачеркват честните избори и адекватното броене на резултатите", каза тя.

Източник: www.plovdiv24.bg