Николина Чакърдъкова слабее с диета „250 грама“

Фолклорната звезда Николина Чакърдъкова през септември чукна 52 години, но продължава да не се притеснява от възрастта си и открито говори за женските проблеми, с които се сблъсква.

Николина Чакърдъкова слабее с диета „250 грама“

Покрай пандемията и липсата на концертни изяви, каквито иначе македонският славей има заявени за години напред, тя усетила, че теглото ѝ се увеличило и започнала да изпуска юздите от контрол.
Чакърдъкова се слави като отлична кулинарка и изкушенията, които редовно приготвяла за семейството и внуците си в месеците без работа, се отразили и на нея.Благодарение на диета, базирана на кръвни изследвания и свеждаща порциите ѝ до 250 грама, тя обаче е стопила близо 10 килограма. „Обичам да ходя спортно, държа дънките да ми стоят добре, да не съм пълна“, признава Николина, която е твърдо решена да продължи да спазва режима. Според нея той се отразявал отлично и на свежестта на лицето и кожата, а твърдението си подкрепя със скорошен случай, когато изнесла концерт в Тетевен. „Носех кожен жак и панталони. Почуках на едно място с молба да ме пуснат да вляза за преобличане, а хората рекоха: „Чакаме г-жа Чакардъквоа, не може“. Казах им: „Аз съм тази хубавица!“, а те „Леле, на живо колко млада изглеждате!“.Всъщност диетата с малки порции отдавна е известна, но не е сред най-популярните в светските среди. Според нейните правила можете да се храните вкусно и разнообразно. Просто трябва да контролирате количеството на порциите. Основната точка на тази диета е, че дневното количество консумирана храна трябва да бъде разделено на няколко малки части от по 200-250 грама. Това се прави заради физиологичните характеристики на човешкото тяло. Както е доказано от учените, по време на дълги паузи между храненията стомашната лигавица произвежда хормона грелин. Той е този, който е пряко отговорен за чувството на глад.Колкото повече грелин, толкова по-осезаем е гладът. Чрез намаляване на интервалите от време между храненията и малките порции ние предотвратяваме производството на големи количества от този хормон. В тази връзка желанието да се яде повече от нормата и да се прекъсне диетата също намалява. Режимът предвижда около 4 хранения в деня, които е добре да разпределите между 3-4 часа. Ако нямате кухненска везна, с която да теглите порциите си, просто се уверете, че количеството храна, което ядете, може да се побере в дланта ви. Препоръчително е да вечеряте 3-4 часа преди лягане.

Източник: retro.bg