Плевнелиев вдига селски палат за милиони до любимия спа хотел на Корнелия

Той ще вдига палат върху 3 декара в селото, разположено между три планини – Рила, Пирин и Родопите.

Плевнелиев вдига селски палат за милиони до любимия спа хотел на Корнелия

Бившият президент Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство в разложкото с. Баня.

На предстоящата сесия на местния парламент старейшините в Разлог ще разгледат искането на екс държавния глава за смяна на предназначението на имот от „земеделска земя“ в „жилищно строителство“, предава „Струма.бг“.
Теренът се намира в местността Рудината. В близост пък е старият палат на Росен Плевнелиев, който той продаде през 2017 г. на шефа на туристическа агенция „Перла Турс“ Йордан Христов за 550 000 евро.
И до момента Плевнелиев не е прекъсвал връзката си със с. Баня, където често отсядал заедно с половинката си Деси Банова на хотел или дори в къщата, която продаде на Йордан Христов, но вече като гост.
 
Бъдещият палат на Плевнелиев не е първото инвестиционно намерение на милионера. Няколко месеца след като продаде луксозното си жилище, дойде новината, че ОбС-Разлог е одобрил изготвянето на подробни устройствени планове за трасета на водопровод и електропровод, предназначени за имот в Баня, нарочен за жилищно строителство. Собственик на терена бе фирма „Ателаида“ ЕООД на тогавашната му съпруга Юлияна Плевнелиева.
Скоро след това обаче президентската двойка се разведе и планът за градежа пропадна. Местността Рудината, където ще се извисява бъдещият имот на Плевнелиев, е с изглед към Рила и Пирин, а наблизо е най-луксозният хотел на с. Баня.

Въпросният хотел е същият, в който през есента на 2018 г. Корнелия Нинова привика депутатите си на спа ваканция, маскирана като партиен семинар. Тогава лидерката на БСП нареди на народните си представители да зарежат парламентарната работа, да тръгнат по села и паланки, за да разгласяват нейната „Визия за България“. Семинарът в едно от най-новите спа бижута с минерална вода събра над 80 червени, а простите сметки показаха, че престоят на БСП в тузарския хотел е струвал най-малко 20 бона, и то само за нощувките.
 

Източник: retro.bg