Предано куче спаси стопанина си, като отведе полицаи до катастрофиралата му кола (видео и снимки)

Кучето, порода Shiloh Shepard, бе признато за “Ласи в истинския живот”, след като спаси стопанина си и неговия спътник.

Предано куче спаси стопанина си, като отведе полицаи до катастрофиралата му кола (видео и снимки)

Едногодишното куче Тинсли се втурнало към мястото на произшествието, близо до границата между Ню Хемпшър и Върмонт на щатската магистрала 89, като правело неистови опити да привлече вниманието на преминаващите шофьори.

При спирането на магистрален патрул, полицаите първоначално помислили, че кучето е бездомно и се опитали да го уловят, но Тинсли побягнала, като ги повела към мястото на инцидента. По някое време униформените забелязали дупка в мантинелата и преобърнат в канавката пикап.

Двама души, включително собственикът на овчарката, били буквално изхвърлени от купето. 31-годишният Кам Лаундри бил в начален стадий на хипотермия, докато спътникът му Джъстин Конърс, на 40, имал съвсем леки наранявания.

Предано куче спаси стопанина си, като отведе полицаи до катастрофиралата му кола

“Кучето се опитвало да покаже на полицаите нещо. Било като знак в смисъл на “последвай ме, последвай ме!” Което патрулът и в крайна сметка направил, за да се озове пред катастрофиралия пикап”, разказа полицай Даниел Балдасар.

Докато екипът на бърза помощ се намесвал, кучето кротко и мирно приседнало до стопанина си. Лаундри вече е добре и споделя, че Тинсли ще получи обилна порция еленско месо като награда за съобразителността и предаността си.

 

По думите му, същата вечер той пийнал няколко питиета, но бил убеден, че това няма да попречи на шофирането му.

“Бе като знак от небето да не правя повече така. Случаят можеше да се развие далеч по-зле”, признава той.

 

Източник: gospodari.com