Първата дама слуша Вагнер и Азис

Първата дама слуша Вагнер и Азис

Десислава Радева, съпругата на настоящия президент, е жена с характер. Показа го многократно, откакто бившият пилот Румен Радев кацна на "Дондуков" 2. За разлика от предшественичките си, тя не се стеснява да държи съпруга си за ръка.

Постовете й във Фейсбук са по-коментирани от работата на президента. Силна и еманципирана, Радева още от началото даде да се разбере, че няма да е в сянката на съпруга си.

Често реагира непремерено остро, което й навлича критики. 

Генералът в нашето семейство е само един и в момента е президент, казва Радева.

Хейтърското прозвище Генерал Деси обаче й харесва - с уточнение, че ако президентът Румен Радев е двузвезден генерал, то тя е тризвезден.

Бургазлийката има диплома по финанси от УНСС. Специалист е по комуникации и маркетинг. Преди години е работила с екипа на Слави Трифонов - в "Каналето" и в "Хъшове".

С Радев се познава от 1987 г., но са само приятели. Преоткриват се две десетилетия по-късно в щаба на военната авиация, където Радева е финансист.

Омъжват се тайно през 2016 г. , когато става ясно, че той ще е подкрепен от БСП кандидат-президент. И за двамата бракът е втори. Десислава е бивша съпруга на БСП функционера Георги Свиленски, с когото имат син Страхил.

Радева промени коренно стила си след първата й поява като първа дама с твърде къса пола.

Без проблеми позира с първи дами на световни лидери - Бриджит Макрон, Мелания Тръмп.

Всеядно животно съм по отношение на музиката - слушам опера, рок, джаз, народна музика, дори Азис, признава първата дама. Въпреки че рокът е музиката на семейство Радеви, семейната им песен е „Аз ти принадлежа“ на Анастейша и Ерос Рамацоти

Източник: www.marica.bg