Стефан Берн: С вилата им с 12 стаи и 14 бани ми е трудно да се разплача за Меган и Хари

"Оплакванията на тази двойка изглеждат напълно неуместни, без никаква връзка със света, в който живеем": пред “Мадам Фигаро” експертът по кралското семейство Стефан Берн се връща към интервюто на Меган Маркъл и принц Хари, което предизвика шокова вълна в Бъкингамския дворец.

Стефан Берн: С вилата им с 12 стаи и 14 бани ми е трудно да се разплача за Меган и Хари

Интервюто

 

“Трудно ми е да приема идеята да правиш признания по телевизията, докато атакуваш английските вестници под предлог, че говорят за личния ти живот. Струва ми се също неприлично да се изливаш така, когато има милиони смъртни случаи по света, когато Великобритания е най-силно засегнатата от пандемията страна в Европа и принц Филип е в болница между живота и смъртта. Оплакванията на тази двойка изглеждат напълно неуместни, без никаква връзка със света, в който живеем. С вилата им с 12 стаи и 14 бани ми е трудно да се разплача за тях и за разправиите между Меган и Кейт за роклите на шаферките”.

 

“Не мога да повярвам на всичко, което тя казва, особено когато подсказва, че кралското семейство е расистко. Опра Уинфри впрочем се върна на думите ѝ и каза, че не става въпрос за кралицата, нито за принц Филип или принц Чарлз, а по-скоро за “придворен”, за член на персонала на двореца, което все пак доста нюансира обвиненията… Що се отнася до склонността ѝ към самоубийство, тя разкрива, че дворецът не ѝ е помогнал, но ако аз страдах от психологически проблеми, щях да се обадя на психиатър или специалист, а не на моя работодател! Разбира се, мога да разбера какво е почувствала, защото да бъдеш принцеса е длъжност, която изисква много жертви. Но мисля, че всъщност никой не ѝ е обяснил в какво се състои нейната роля и задължения. От една страна, Грейс Кели за една нощ влезе в ролята на принцесата на Монако. Но Меган Маркъл правеше каквото си иска, а сега идва да хленчи, което е малко неудобно. Оплаква се, че е била оставена сама в ъгъла и не е получила главната роля, докато тя е отказала всичко, което са ѝ  предлагали”.

 

Хари в САЩ

 

“Иска ни се да му кажем: “Вие заминахте, все пак имате хубаво богатство, не се учудвайте, че ви лишават от титли, след като правите бизнес”. В противен случай трябваше да остане в кралския кръг и да живее за сметка на данъкоплатците. Не можете да имате всичко - и парите, и усмивката на кралицата. Надявам се, че Хари ще я обича достатъчно, за да приеме всичко това, защото все пак е доста брутално. Мисля, че той е ужасно сърцераздирателен в края на краищата, защото ще свърши като крал в Ню Йорк. Каква е работата му днес? Меган е актриса, тя ще прави документални филми, но той? Той е служил в армията, но няма CV в Америка, а това да даваш интервюта не е професия. Той вече е дал три интервюта от пристигането си в САЩ, което е много за човек, избягъл от Англия заради медиите”.

 

Последствията

 

“Въпреки всичко, има три жалби за тормоз срещу Меган Маркъл и хората напускаха един след друг, когато двойката беше в Кенсингтън и Фрогмор Хаус, това не е нормално! При херцога и херцогинята на Кеймбридж никой никога не е напускал. Реакциите в Англия са ужасяващи, защото те предадоха кралицата и това няма да отмине. Опасявам се, че това интервю изповед ще се обърне срещу тях”.

 

Стефан Берн

 

Превод от френски: Галя Дачкова

Източник: glasove.com