Тиха, но желязна тъща - разковничето в раздялата на Меган и Хари с Лондон

Да я подценяваш, е опасно, пишат британските медии

Тиха, но желязна тъща - разковничето в раздялата на Меган и Хари с Лондон

По времето, когато британската кралица Виктория управлява една четвърт от света, робинята от памуковите полета в Джорджия Мати Търнипсийд ражда дъщеря мулатка – обидно име, с което в американския Юг наричат децата от смесена раса. Оттам тръгва родът на Дория Рагланд, който генеалози издириха и описаха, когато дъщеря ѝ Меган Маркъл тръгна да се омъжва за принц Хари.

Твърдят, че 64-годишната тъща на принца е "тихата, но желязна" движеща сила зад младото семейство, негова "опора и оазис на спокойствието". Нейна приятелка казва пред в. "Дейли мейл", че именно Дория ги е подтикнала да скъсат с кралското семейство, да напуснат Лондон и да заживеят самостоятелно в САЩ.

Стоик и безкрайно лоялна към дъщеря си, тя от малка я учи колко е важна финансовата независимост. "Постоянно ѝ повтаряше: "Приятелството е приятелство, но сиренето е с пари" и я съветваше да не дава нещо срещу нищо", добавя тя.

Дория може да носи хипарска африканска прическа и понякога халка на носа, но е здраво стъпила на земята и не прави грешки. Да я подценяваш, е опасно, пише вестникът. Меган ѝ вярва безрезервно, а влезе и под кожата на Хари, който рано загуби майка си. В интервю за Би Би Си той я нарече удивителна.

Г-жа Рагланд е крайно тактична – за разлика от бащата на Меган не обелва публично и дума за скандала с Бъкингам. "Тя е като кралица – никога не се оплаква и никога не обяснява", пише в. "Мирър". Това обаче не значи, че не влияе на младата двойка, която постоянно се обръща към нея за съвети.

Родена на 2 септември 1956 г. в Охайо, Дория винаги е разчитала главно на себе си. Майка ѝ е медицинска сестра, а баща ѝ търгува с антики на битпазар, но печели малко, тъй като му е жал да се раздели с тях. Той умира нелепо на 82 г., като се спъва в каишката на кучето и си удря главата. След смъртта му дъщерята намира златни монети за хиляди долари, скрити из джобовете на дрехите му. Роднини твърдят, че е измамила сестра си при подялбата на семейната къща.

Принц Хари и Меган Маркъл остават без кралски титли и покровителство - Труд

Много преди това девойката вади хляба си сама и събира реколта под жаркото слънце за никакви пари. Тя е расово осъзната, макар да не е съвсем чиста афроамериканка. Още от гимназията, която завършва в Холивуд, участва в протести срещу расизма, разказва приятелката ѝ Дженифър Колдуел. "Беше хипарка, сплиташе красиво гъстата си коса, винаги се носеше по модата и бе усмихната, остроумна и общителна. Искаше да постигне нещо в живота", добавя тя.

Дория се гордее с черния си произход и припомня как прапрапрадядо ѝ се кръстил с името Мъдрост, щом го освободили от робство.

Не може да забрави обидната случка, когато преди години возела с количка малката светлокожа Меган и я попитали дали е нейна гледачка.

Бащата на Цветето, както наричат Меган, е Томас Маркъл, шеф на осветителите и фотографията във филмовите тв студия на Ей Би Си в Лос Анджелис, където през 1979 г. Дория започва работа като гримьорка. Той е известен в телевизията, има 2 награди "Еми" за сапунени опери. Бял е, дори русоляв, разведен, с 2 деца.

"Влюбих се в нея от пръв поглед", разкри наскоро бившият съпруг и разказа как след кратко бурно ухажване се венчал за нея с будистка церемония.

Дория се грижи за двете си доведени деца – дъщеря и син. Меган се ражда през август 1981 г. През 1987-а, когато е на 6 годинки, родителите ѝ се развеждат, защото "все ме нямаше у дома, работех", казва Томас. Но с бившата си остават приятели и той помага за годишната такса от $ 19 000 за елитното училище на дъщеря си.

И майката на Меган работи здраво – иска да е финансово независима. Тя отваря ателие за дрехи, взема магистърска степен за социален работник в Университета на Южна Калифорния. Доскоро преподаваше йога на възрастни, откъдето е стройната ѝ фигура. Миналия септември я назначиха за главен изпълнителен директор и финансист на старчески дом в Бевърли хилс.

Когато внукът на Елизабет II се зажени за Меган, майка ѝ бе направо поразена – актриса с африканска кръв, при това разведена, да стане кралска снаха в Англия. На сватбата тя изглеждаше щастлива, макар и доста самотна в единия край на черквата, точно срещу кралицата, и сподели, че сред най-хубавите моменти за нея е била срещата с Елизабет II.

Назрява жесток скандал за пари в кралското семейство

Щом нещата с кралското семейство закуцаха, Дория сви устни и остана мълчалива. Но тези дни медиите цитираха свои източници, че е била сериозно загрижена за психическото състояние на дъщеря си, поощрила я с Хари да се преместят в САЩ, и когато това станало, си отдъхнала. Днес редовно се вижда с децата. Когато е свободна, се грижи за малкия Арчи, а когато не е - говорят по телефона. Помощта ѝ е особено ценна сега, когато Меган чака второ дете.

"Тя е топъл човек, отлична готвачка, не е от тези, които търсят внимание и обсебват", казва пред "Сън" нейна приятелка.

До сватбата на Меган на трапезата канеха и баща ѝ Томас, но откакто той се разприказва, позира за папарашки снимки и не отиде на венчавката, не са се виждали. Тогава до олтара невестата заведе принц Чарлз, който се държа много сърдечно не само със снаха си, но и с Дория. Говореше, че ѝ е голям фен.

Източник: www.dnes.bg