Този лечебен разтвор слага край на разширените вени

Много често краката ни страдат поради комплекс от различни фактори и обстоятелства

Този лечебен разтвор слага край на разширените вени

Много често краката ни страдат поради комплекс от различни фактори и обстоятелства. На тях може да се образува подуване на вените, известно още като разширени вени. Тези образувания не само развалят външния вид на краката, но носят и риск от развитие на тромбоза.

 

Но за да се лекуват тези варикозни образувания не е необходимо веднага да тичате при козметици и лекари и да похарчите купища пари.

Традиционните лечители казват, че разширените вени "не са проблем", докато аспиринът е в аптеките. За разлика от обичайното приемане на таблетките, друг метод предлага използването им за намазване.

Лечебен разтвор се получава чрез смесване на аспирин с водка. Към 10 счукани таблетки прибавете 250 г алкохол и оставете за 2 дни.

За лечение на разширени вени сложете от разтвора на марля поставете на проблемното място за една нощ, като увиете в превръзка.

Сутрин е важно да изплакнете краката и да ги намажете с крем, както и да повтаряте самата процедура всяка вечер в продължение на 10 дни.

Тинктурата от аспирин разтваря подутите вени и ги връща в нормалната им форма. Тайната на рецептата се крие в аспирина, който разрежда кръвта и намалява коагулацията му. Лекарството помага да се премахне не само подуването, но и други образувания по краката.

Хората отбелязват, че след прилагането на този компрес, мазолите изчезват от петите, пукнатините се затварят и мазолите изчезват.

Комбинацията от външно триене и приемане на аспирин вътрешно ще помогне за ускоряване на процеса на нормализиране на вените и връщане на краката към тяхната красота и млад вид.

Въпреки ефективността на аспирина, важно е да запомните, че редовната употреба на таблетки може да причини лошо здраве и следователно целият курс на самолечение трябва да бъде съгласуван с лекар.

Източник: zdrave.to