Трик за размразяване на прозореца на колата за секунди и без надраскване!

Когато температурите навън паднат под нулата направете това

Трик за размразяване на прозореца на колата за секунди и без надраскване!

Когато температурите навън паднат под нулата, сутрин ви очаква едно досадно задължение и то е да изстържете леда ото замръзналите прозорци на колата. 

Няма човек, на когото тази дейност да е приятна, а предвид сутрешното бързане определено ще имате нужда от добър съвет как да ускорите процеса по размразяване на прозорците. 

Ето защо днес имаме прост трик за вас, благодарение на който можете да го направите, без да надраскате прозорците със стъргалката за лед и при това - само за няколко секунди.

замръзнали стъкла кола

Следвайте това просто ръководство и ще спестите усилия и стрес. 

Ето как да си приготвите домашно средство за размразяване на прозорци:

Имате нужда от:

  • бутилка със спрей-накрайник
  • вода
  • антифриз

Процедура:

За да приготвите това просто средство за размразяване, имате нужда от 1 част вода и 2 части антифриз. 

Затова изсипете 100 ml вода и 200 ml смес от антифриз в бутилката със спрей-накрайник.

Затворете бутилката и разклатете добре. 

Сега всичко, което трябва да направите, е да напръскате този разтвор върху замръзналия прозорец. 

7 produse de curățare pe care nu ar trebui să le amesteci deloc! Îți pot  aduce moartea | Spynews.ro

Само след няколко секунди можете да забележите, че ледът се топи. Изчакайте още няколко секунди и след това можете лесно да избършете прозореца с чистачките. 

Както можете да видите, цялата ледена "глазура" е премахната от прозореца без усилие и за няколко секунди. 

Още доказани трикове от нашите читатели:

Събрахме и няколко страхотни съвета от нашите читатели и вярваме, че те ще улеснят живота ви. 

„За мен обикновената хладка до топла вода (никога гореща) - работи най-добре с вода, в която съм сложил няколко супени лъжици сол.

Винаги имам готова тази смес сутрин. Напръскайте върху стъклото и просто избършете с чистачките. Правя така от години, размразяването отнема много по-малко време от преди, а на съседите им трябва тройно повече време да си почистят стъклата сутрин."

Малин В.

„Опитах този трик една вечер, когато навън беше минус 20 градуса. Просто напръскайте WD-40 върху прозорците на колата си вечер и те няма да замръзнат през нощта. Няма да ви се налага да почиствате прозорците дълго време сутрин. Страхотно е! "

Петя Р.

„Използвам обикновен картон с големината на предното стъкло. Държа картона в багажника - слагам го под чистачките вечер и всичко е точно! Може да се използва и обикновено алуминиево фолио, но трябва да се постави на сух прозорец, за да не залепва за стъклото."

Моника Ш.

„Използвам смес от оцет и вода 3:1, за да размразя стъклото. Практично е да се приготви сместа в съд за пръскане и когато я напръскате върху стъклото, бързо ще се отървете от леда."

Любомир К.

„Доказано е смесването на хладка вода с чист спирт. Веднага загрява стъклата на автомобила и ги размразява без проблеми. Смесвам вода и спирт в съотношение 1: 2".

Пепо Б.

Късмет!

Източник: www.zajenata.bg