Венелин Петков стана даскал в частно училище

Изгоненият шеф на Би Ти Ви скаран с Антон Хекимян

Венелин Петков стана даскал в частно училище

Уволненият от директорския си пост в Би Ти Ви Венелин Петков не остана за дълго без работа. Журналистът се подвизава като даскал в частно столично училище, където изнасял лекции пред децата на теми като сбъдването на мечтите, професионалния път и реализация.

Петков споделил с учениците, че преди да замине да следва в САЩ, е работил като преводач, учител и носач на краставици, но когато късметът го отвел до международния отдел в БТА, разбрал, че единственото, с което искал да се занимава, е журналистиката. След 20 години стаж в Би Ти Ви, последните от които като директор на „Новини и актуални предавания“ срещу тлъста заплата от 15 хиляди лева на месец, Петков бе сменен от новите собственици на медията с колегата му и негов бивш подчинен Антон Хекимян.

Преди рокадата двамата бяха в приятелски отношения, които датират още преди пътищата им да се пресекат професионално. Любопитна подробност е, че Хекимян и Петков са родом от Стара Загора, а освен това са завършили една и съща езикова гимназия в Града на липите. Телевизията още повече ги сближила, но повишението на Антон сложило точката на тяхното приятелство. Впечатление прави, че бившият шеф на Хекимян не му е честитил новата позиция. Освен това очевидно Венелин не се интересува от персоната на своя доскорошен другар, тъй като не го е добавил в приятелската си листа в профила си в социалната мрежа инстаграм, където наскоро си направи регистрация.

Докато се переше като шеф в Би Ти Ви, бившият на Гена Трайкова бранеше личния си живот като бойно поле. Той успя да запази връзката си с колежката си Николета Маданска далеч от светлините на прожекторите близо 5 години, като двамата признаха, че са двойка, едва когато на бял свят се появи общият им син Йоан, само преди няколко месеца. Откакто е безработен обаче, Венелин се конкурира по активност в социалните мрежи с родните плеймейтки. Ежедневно той бълва снимки от семейния им живот с Николета, пейзажи от гората край Бистрица, където си вдигна палат, идилични снимки с бебето и кучето и какво ли още не. За сметка на това пък неговият враг №1 Антон Хекимян изпадна в нелегалност и няма време да си прави селфита, нищо, че дълги години те бяха негова запазена марка.

Източник: retro.bg