Вижте каква е най-новата мода сред децата, за да не ходят на училище (ВИДЕО)

Знаете ли каква е най-новата мода сред учениците, за да не ходят на училище и да си подсигурят 10 дни без уроци и контролни? Чрез фалшив положителен антигенен тест за кopoнaвиpуc.

Вижте каква е най-новата мода сред децата, за да не ходят на училище (ВИДЕО)

Знаете ли каква е най-новата мода сред учениците, за да не ходят на училище и да си подсигурят 10 дни без уроци и контролни? Чрез фалшив положителен антигенен тест за коронавирус.

Но как става това? С помощта на сок от портокал. Видеа в социалните мрежи Facebook, Instagram и Tik Tok показват как децата потапят тампона в портокалов сок вместо в носа или гърлото си. Или директно изливат сока върху пипетата. Резултатът – положителен тест за COVID-19.

Лесно обаче се вижда, че е фалшив, защото няма контролна черта за валидност на теста (срещу буквата "C"). Шеф на лаборатория заяви, че вероятно това се дължи на багрилните вещества, които се съдържат в портокала.

Според друго обяснение това се дължи на киселинността в портокала. Тя прекъсва теста и го прави невалиден, но резултатът е положителен.

Трети пък твърдят, че след като се пие портокалов сок pH-то в устата се променя и тестът става фалшиво положителен. 

Ефектът на положителния ковид тест се наблюдава и при други  продукти като кока-кола и кетчуп. У нас учениците се тестват за коронавирус всяка седмица със щадящи антигенни тестове осигурени от правителството. При положителен ковид тест, учениците се изпращат у дома за десет дни карантина.

Източник: www.actualno.com